Villa Parcs
Natuurgebieden Frankrijk

Top 5 mooie natuurgebieden in Frankrijk

Ontdek de natuurlijke schoonheid van Frankrijk

Bezoek de mooiste natuurgebieden op Franse bodem

Van de indrukwekkende Franse Alpen tot aan waterrijke moerasgebieden, de diversiteit aan natuurgebieden in Frankrijk is groot, zéér groot! En tja, kiezen kan lastig zijn met zo'n ruim aanbod. Welk natuurgebied mag u nou echt niet overslaan? In deze blog nemen we u daarom mee naar de mooiste natuurgebieden in Frankrijk die u eenvoudig vanaf een van onze vakantieparken kunt bezoeken. U bent namelijk niet écht op vakantie geweest in Frankrijk zonder minstens een dagje in een van de vele natuurgebieden te zijn geweest. Laat u verrassen door de schoonheid van de Franse natuur en ontdek hieronder welk natuurgebied u het meest aanspreekt.

Natuurgebieden Frankrijk

Parc Natural Régional du Verdon

Dit natuurgebied in Frankrijk dankt zijn naam én roem aan de grootste kloof van Europa, de Gorges du Verdon. Het felblauwe water van de rivier die door de kloof stroomt is adembenemend en trekt dan ook veel toeristen. Er zijn hier talloze manieren om dit natuurparadijs te verkennen. Een populaire manier is om met een bootje of kano door de kloof te varen. Maar ook vanaf grote hoogte is het een prachtig gebied, er zijn talloze wandelingen die u het beste van dit natuurgebied laten zien.

👉  Te bezoeken vanaf Domaine Castellane (nog in aanbouw)
🚘  45 minuten rijden

Parc Natural Régional du Marais Poitevin

Dit natuurgebied, afgekort Marais Poitevin, is een groot moerasachtig gebied, gelegen tussen Niort en La Rochelle. Het is een doolhof van kronkelende waterwegen en wordt daarom ook wel het Groene Venetië genoemd. Naast dat het erg leuk is hier een boottochtje te maken, is het ook mogelijk dit natuurgebied met de fiets of te voet te ontdekken. Tip: ga eens samen met een gids op pad, die kan heel veel vertellen over het natuurgebied en de dieren die hier leven.

👉  Te bezoeken vanaf Les Forges Villas 
🚘  1 uur rijden

Parc National de la Vanoise

Parc National de la Vanoise is een van de 11 nationale parken van Frankrijk en ligt in de Franse Alpen. Bergliefhebbers zijn hier helemaal op hun plek. Hier maakt u schitterende wandelingen, uitdagende fietstochten of een panoramische autotocht. Vooral de Col de la Vanoise is hiervoor een aanrader, maar dit grote nationale park herbergt ontzettend veel wandel- en fietsroutes. Let onderweg goed op, wellicht spot u een wolf, steenbok of gems op een onbewaakt moment.

👉  Te bezoeken vanaf Parc Madeleine
🚘  1 uur rijden

Natuurgebieden Frankrijk

Parc Natural Régional du Massif des Bauges

Wederom een natuurgebied in de Franse Alpen, dit bergmassief is gelegen in het oosten van de Savoie. De hoge bergen in dit gebied worden afgewisseld met dichtbegroeide bossen en imposante kliffen. De ongerepte natuur in dit natuurgebied in Frankrijk is het beste te aanschouwen tijdens een wandeling. Mocht u naar een van de toppen lopen dan wordt u beloond met een magisch uitzicht over de omgeving.

👉  Te bezoeken vanaf Parc Madeleine
🚘  1 uur en 25 minuten rijden

Parc Natural Régional de la Brenne

Waterliefhebbers opgelet! Dit natuurgebied in Frankrijk wordt ook wel het 'land van de duizend meren' genoemd. En met meer dan 1200 meren is dat niet meer dan terecht. Rustzoekers maken hier prachtige fiets- of wandeltochten en hebben de kans onderweg een verscheidenheid aan vogels te zien, wat het ook een uitstekende bestemming voor vogelaars maakt. Maar ook een everzwijn of edelhert kan uw pad kruisen. 

👉  Te bezoeken vanaf Les Forges Villas
🚘  1 uur en 50 minuten rijden

Benieuwd naar onze vakantieparken? Klik & lees meer ⬇️

 

Vakantie in Frankrijk bij Villa Parcs

Bij Villa Parcs kunt u het gehele jaar terecht voor uiteenlopende bestemmingen in Frankrijk. Van wintersportvakanties tot aan actieve outdoor vakanties, er is voor ieder wat wils. U kunt verblijven in luxe villa's voor 4 tot maximaal 10 personen, of kies voor een chalet of appartement op een 4-sterren vakantiepark. Dankzij de kleinschaligheid van onze vakantieparken waarborgen we persoonlijke aandacht en hebben we alle tijd om u verder te helpen met vragen of activiteiten. Na een dagje op pad te zijn geweest in een van de mooie natuurgebieden van Frankrijk kunt u bij ons weer helemaal bijkomen.

 

Laat u inspireren door onze andere blogs ↓