Villa Parcs
Soorten wintersport / Alternatief skiën

Wintersport zonder skiën? 6x een alternatief!

Wintersport 2.0, net iets anders

Wel graag de wintersportsfeer proeven en genieten van een adembenemend winterwonderland, maar zonder te skiën of snowboarden? Dat kan natuurlijk. Wintersport is méér dan alleen skiën. Er zijn genoeg alternatieve activiteiten en soorten wintersport te ondernemen tijdens uw vakantie in de Franse Alpen. Dus bindt de hele familie wél hun ski’s of snowboard onder en zoekt u een alternatieve activiteit? Of willen jullie allemaal op wintersport zonder te skiën? Wij zetten 6 alternatieven voor skiën of snowboarden voor u op een rijtje. En we verklappen het vast: een wintersportvakantie is ook héél gaaf voor niet-skiërs!

Sneeuwwandelen

Sneeuwschoenwandelen

Geen talent voor skiën of snowboarden? Voor sneeuwschoenwandelen hoef je geen pro te zijn! Nee hoor, iedereen kan dit. En weet u wat er zo fijn is aan een wandeling? U heeft écht de tijd om het witte winterse berglandschap in u op te nemen. Met skiën roetsjt u op volle snelheid naar beneden en heeft u niet eens de tijd om 100% te genieten. Ontdek de ruim 50 km aan wandelpaden rondom Saint François Longchamp. Een echte aanrader voor uw wintersport zonder skiën zijn de begeleide sneeuwschoenwandeltochten in Valmorel. Sneeuwschoenen, wat zijn dat? Grote platte schoenen met haken in de onderkant, voor meer grip in de sneeuw. Tijdens deze wandelingen komt u vaak niemand tegen. Het enige wat u hoort is de sneeuw die onder uw voeten knispert, heerlijk! 

Rodelen

Een alternatief voor skiën, maar wél die adrenalinekick ervaren? Ga voor een ritje van de rodelbaan! In Saint François Longchamp bevindt zich de 900 meter lange rodelbaan La Comete met coole haarspeldbochten, golven en zelfs een spin van 540 graden. Een sensatie voor de hele familie! Bent u een echte daredevil of speelt u het liever op veilig? De keuze is aan u, want u kunt zelf de snelheid bepalen met de handgrepen aan de zijkanten.

Langlaufen

Langlaufen

Skiën en snowboarden zijn uiteraard de bekendste soorten wintersport, maar langlaufen staat zeker op plek drie. En dat is niet zo gek, want het is zó leuk om te doen! Vanaf Valmorel kunt u met de bus naar de wijk Les Avanchers, waar u 20 km aan loipes vindt. De loipes hier zijn vrij steil en dus vooral geschikt voor de gevorderde langlaufers onder ons. Begint u net met langlaufen? Dan is het langlaufgebied nabij Saint François Longchamps van circa 35 km aan loipes perfect voor u. De route loopt grotendeels door het bos: een adembenemend gezicht met de sneeuw op de boomtoppen. 

Ontspannen in de spa

Terwijl de skiërs zich in het zweet werken op de piste, geniet u van pure ontspanning tijdens een wellness dagje. Een ideale to-do tijdens een alternatieve wintersport in de Franse Alpen. Het Centre de Balnéôtherapie in Saint François Longchamp laat u te midden van het winterse landschap 100% ontspannen. Heerlijk zwemmen in het warme water, terwijl het buiten koud en guur is. Hoe fijn is dat?! De sparuimte inclusief vis spa, het zwembad, de hydromassage en de jacuzzi van dit spacentrum bezorgen u een heerlijke tijd. En wilt u tóch liever iets actiefs doen? Het centrum beschikt ook over een fitnesszaal en bowlingbanen.

Sledehonden

Hondensledetocht

Iedereen kent ze wel: husky honden. Deze prachtige beesten worden vaak ingezet voor sledetochten. Een bijzondere wintersportactiviteit! Wij hebben goed nieuws, want in Saint François Longchamp kunt u prachtige hondensledetochten maken. Is dat dan niet zielig voor de honden? Nee, de husky's willen juist graag hun energie kwijt. Combineer uw liefde voor de natuur, de sneeuwsport én dieren en geniet van een unieke tocht door het adembenemende landschap van Le Grand Domaine. 

Cultuur snuiven & local food proeven

Als alternatief voor skiën of snowboarden kunt u natuurlijk ook cultuur snuiven in de omgeving! Hoewel Saint François Longchamp vooral bekend staat als wintersportoord, biedt het dorpje ook veel voor cultuurliefhebbers. Bewonder de typische Savoyaardse architectuur en breng een bezoekje aan de kapel Sainte-Anne. Maar ook het buurdorp Valmorel, op ongeveer 1,5 uur rijden afstand, biedt prachtige kerken, molens en kapellen. Beloon uzelf ook eens met heerlijke lokale lekkernijen. Wat dacht u van een traditionele Franse quiche, casserole, fondue of raclette? Met natuurlijk een heerlijk glaasje Franse wijn erbij!

Kortom: genoeg alternatieven voor skiën en snowboarden

Een wintervakantie is dus méér dan alleen actief zijn op de piste! Alleen al de ervaring om even ‘weg’ te zijn in een adembenemend winterwonderland in de Franse Alpen: het is werkelijk een sprookje. Welke activiteiten u ook onderneemt, Parc Madeleine in Saint François Longchamp is uw ideale uitvalsbasis. U verblijft hier in een appartement of vrijstaand chalet met alle luxe binnen handbereik. Het restaurant, de broodjesservice en opmaakservice maken uw vakantie extra aangenaam!

Op wintersport zonder te skiën of snowboarden? Er is genoeg te doen in Saint François Longchamp. Vind uw favoriete accommodatie bij Parc Madeleine.

 

Laat u inspireren door onze andere blogs ↓