Villa Parcs
franse alpen

De Franse Alpen; mooi in ieder seizoen!

Geniet het hele jaar door van de schoonheid van de Alpen

Of u nu een wintersportvakantie boekt of uw zomervakantie hier doorbrengt; de Franse Alpen zijn het hele jaar door een schitterende vakantiebestemming. Geniet van besneeuwde bergen of groene valleien; avontuurlijke skitochten of uitdagende wandelingen. Ieder seizoen heeft haar eigen charmes en activiteiten. Hieronder lichten wij de leukste tips per seizoen uit:

winter

Winterpret op de skipiste

In de winter bieden de Franse Alpen een overvloed aan activiteiten. Zo kunt u wintersporten beoefenen zoals skiën, snowboarden en langlaufen op pistes voor beginners én ervaren wintersporters. Maak ook eens een sneeuwschoenwandeling door de besneeuwde bossen en bergen of maak een ritje met een hondenslee. U kunt ook gaan schaatsen bij een lokale ijsbaan en bent u een avonturier? Ga dan eens ijsklimmen! Na een lange dag vol gave activiteiten kunt u heerlijk ontspannen in een van de thermale baden of het nachtleven ontdekken van de après ski.

Bloeiende natuur in de lente

Na de winter komen de Franse Alpen tot leven met een prachtig kleurenpalet en bloeiende natuur. Geniet van de frisse lentelucht tijdens een wandeling door de alpenweiden of huur een fiets waarmee u de idyllische bergwegen kunt verkennen. Stop onderweg voor een heerlijke picknick tussen de groene alpenweiden. Dit is ook een perfecte periode om een lokaal bloemenfestival te bezoeken. In de lente zitten de kabbelende rivieren vol met vis, ideaal voor een dagje wildwatervissen. De snelstromende wateren zijn ook perfect om te raften of te kajakken.

 
lente

Actie en avontuur in de zomer

Wanneer u uw zomer doorbrengt in de Franse Alpen staat dit garant voor een vakantie vol plezier en avontuur. Zo kunt u uitgebreide wandeltochten maken en genieten van de ongerepte natuur. In de zomer komen de bergen tot leven met hun wilde bloemen en lokale diersoorten. Spring ook eens op de mountainbike voor een uitdagende activiteit. Bent u een echte thrill-seeker? Ga dan eens rotsklimmen, paragliden of ziplinen voor een dosis adrenaline! De vele bergmeren en rivieren bieden talloze mogelijkheden voor watersporten zoals kajakken, raften of paddleboarden.

Ontdek de mooie herfstkleuren

De herfst is een prachtige periode om vakantie te vieren in de Franse Alpen. De bomen hebben mooie kleuren, de paden zijn rustig en de temperaturen zijn vaak nog aangenaam. De herfst is ook een ideale periode om een wijngaard te bezoeken en te genieten van een lokale wijn en de rustige sfeer. Daarnaast kunt u nog veel meer seizoensgebonden producten proeven op lokale markten zoals pompoenen, appels en noten. De wilde dieren bereiden zich langzaam voor op de winter, dit is een perfecte tijd om een hert of een gems te spotten! 

 
zomer

Beleef een onvergetelijke vakantie in de Alpen

Bent u ook zo enthousiast geworden over de charme van de Franse Alpen? Ervaar dan een vakantie om nooit te vergeten op een vakantiepark van Villa Parcs! Wij hebben twee prachtige parken midden in de Franse Alpen. Parc Madeleine en Vallandry beschikken over authentieke chalets en gezellige appartementen waar u comfortabel kunt overnachten. Onze parken hebben een unieke ligging vlak bij skigebieden Saint-François-Longchamp en Paradiski. In de zomer kunt u prachtige wandelingen maken met unieke vergezichten door dit bosrijke gebied. In welk seizoen u ook vakantie komt vieren; Villa Parcs staat garant voor een onvergetelijk verblijf!

Ontdek onze parken in de Franse Alpen:

 
 

Lees ook onze andere blogs: