Villa Parcs
Bezienswaardigheden Castellane

De mooiste bezienswaardigheden in Castellane

Castellane: dit moet u gezien hebben! 

Castellane is een prachtig stadje in de zonnige Provence. Dit historische vestingstadje is gelegen aan rivier de Verdon. Domaine Castellane, een luxe vakantiepark van Villa Parcs, ligt net buiten het dorp Castellane. Vanuit dit vakantiepark kunt u gemakkelijk dit stadje ontdekken. Castellane beschikt over een aantal schitterende bezienswaardigheden die wij u niet willen onthouden. In deze blog delen wij graag een aantal tips met u. 

Gorges du Verdon

Gorges du Verdon is de grootste kloof van Europa en daarmee wereldberoemd. Het is één van de meest indrukwekkende natuurwonderen van Frankrijk. Deze kloof ligt op ongeveer 45 minuten rijden van Castellane. De Gorges du Verdon is 25 kilometer lang en tot wel 300 meter diep! Bovendien kunnen de rotswanden tot wel 700 meter hoog reiken. Rondom de kloof vindt u diverse wandel- fiets- en mountainbikeroutes. Vanuit deze routes heeft u een adembenemend uitzicht op het prachtige azuurblauwe water. Het is ook mogelijk om de kloof vanaf het water te bewonderen. Dit kan met een kajak, roeiboot, kano of motorboot. Tevens zijn er kleine beschutte strandjes waar u kunt zwemmen.

 

Chapelle Notre Dame du Roc

Bovenop een rots vindt u een prachtige kapel; Notre Dame du Roc. Wanneer u in Castellane bent kunt u niet om de rots heen. De kapel, waar u gratis naar binnen kunt, komt uit de 12e eeuw en is te bereiken via een wandelpad vanuit het stadscentrum van Castellane. Het is een korte, maar mooie wandeling van ongeveer 45 minuten. Gedurende de wandeling kunt u de kapel alvast van een afstand bewonderen. Op de top van de rots wordt u getrakteerd op een fantastisch uitzicht over het stadje Castellane en de omliggende bergen. De kapel is altijd geopend en u kunt zelf de klok luiden. Er zijn kaarsjes aanwezig en u kunt uw naam achterlaten in het gastenboek.

 

Lac du Castillon

Op loopafstand van Domaine Castellane ligt Lac de Castillon, een meer met een lengte van maar liefst 16 kilometer! Het is het op een na grootste stuwmeer in het gebied. Alleen Lac de Sainte Croix is groter. Het meer is ontstaan door de bouw van een dam en staat bekend om haar typerende azuurblauwe water. Rondom het meer bevinden zich diverse zwemstrandjes, maar daarnaast kunt u ook het water op met een waterfiets, kano, zeilboot of motorboot. Tevens ligt het dorpje Saint Julien du Verdon aan het meer. Hier kunt u verschillende watersporten beoefenen, maar ook raften. Voor een mooie wandeling zit u hier ook goed. Er zijn diverse wandelroutes die u door prachtige bossen en langs schitterende waterpartijen brengt. Vanaf de weg naast het meer heeft u uitzicht op de 95 meter hoge kloof van de Verdon.

 

Citroën Museum

Het Citroën museum bevindt zich net buiten Castellane. Hier vindt u een verzameling van maart liefst 80 citroëns in originele staat. Dit museum in Castellane heeft dan ook de grootste collectie Citroëns ter wereld! De modellen variëren van de 2CV tot de SM en de modellen hebben nog zeer lage kilometerstanden. Er zijn ook enkele beroemde en zeldzame modellen, zoals de DS 32. U vindt er niet alleen een collectie aan auto's, maar ook een verzameling van nummerborden, vlaggen, documenten en posters. Dus bent u een Citroën en/of autoliefhebber? Dan is dit een absolute must wanneer u in Castellane bent. Een bezoek aan dit museum is ook erg leuk met kinderen. U kunt dit combineren met een bezoek aan de Crêperie in Rougon.

 

De stad Castellane

Het stadje Castellane is alleen al een toffe bezienswaardigheid. Castellane staat onder andere bekend om haar nauwe middeleeuwse straatjes. De sfeer in het stadje is typisch Provençaals: begroeide pleinen, vele terrasjes, oude huizen en gezellige winkeltjes. Twee keer per week wordt er een Provençaalse markt georganiseerd. Hier vindt u diverse streekproducten. In Castellane vindt u tevens twee bijzondere kerkjes: de Eglise Sacre-Coeur en Eglise Saint Victor. Tot slot vindt u op korte afstand van het dorpje een oude stenen brug: Pont du Roc. Deze brug stamt uit de 15e eeuw. Castellane wordt ook wel 'de poort naar de Verdon' genoemd. 

 
Gorges du Verdon
 
Chapelle Notre Dame du Roc
 
Lac du Castillon
 
Citroën museum
 
Castellane
 

Verblijven bij Domaine Castellane

Domaine Castellane is een heerlijk vakantiepark waar u tijdens uw zomer én winter vakantie prima kunt vertoeven. U verblijft in een luxe vakantiehuis geschikt voor maximaal 6 personen. Tevens is het toegestaan om uw huisdier mee te brengen. De vakantiehuizen zijn van alle gemakken voorzien, van een ruime, gezellige woonkamer tot een compleet ingerichte keuken. Domaine Castellane beschikt tevens over verschillende faciliteiten zoals een zwembad, smakelijk restaurant en gratis wifi. Beleef een ontspannen of actieve vakantie vlak bij Gorges du Verdon!

 

Laat u inspireren door onze andere blogs ↓