Villa Parcs
bezienswaardigheden savoie

5 keer de mooiste bezienswaardigheden in de Savoie

Beleef de Franse Alpen in de Savoie

In het zuiden van Frankrijk vindt u het prachtige departement de Savoie. Dit departement ligt midden in de Franse Alpen en is hierdoor zeer geschikt voor een wintersportvakantie. Maar wist u dat deze omgeving ook bekend staat om haar mooie natuurparken? De uitgestrekte bossen en bergen lenen zich perfect voor een heerlijke wandeling. Ook zijn er een aantal pittoreske typisch Franse dorpjes in de omgeving waardoor u zich helemaal in een andere wereld waant. Hieronder lichten wij een aantal van de mooiste bezienswaardigheden in de Savoie uit.

savoie

Parc National de la Vanoise

Dit schitterende gebied is één van de grootste natuurparken van Frankrijk. Hier vindt u een divers landschap vol uitgestrekte bossen, vlaktes, meren en bergen. Wanneer u op zoek bent naar echte ongerepte natuur is dit nationale park een perfecte bestemming. Tijdens uw tocht door de bergen kunt u bijzondere dieren spotten zoals steenbokken, steenarenden en wolven.

Lac du Bourget

Het prachtige natuurlijke meer Lac du Bourget wordt omringd door pittoreske dorpjes en indrukwekkende bergen. Wist u dat Lac du Bourget het grootste natuurlijke meer van Frankrijk is? Rond dit meer kunt u prachtige wandelingen maken en in de zomer heeft het water een heerlijke temperatuur om te zwemmen of watersporten te beoefenen. De bergen eromheen bieden tevens een schitterend uitzicht op het meer.

Chambéry

In het westen van de Savoie, in een prachtige vallei, vindt u het gezellige stadje Chambéry. Deze stad is omringd door bergen en er loopt zelfs een mooie rivier door de stad heen. Ontdek het historische centrum van Chambéry met al haar winkeltjes en smakelijke restaurants. Breng ook zeker een bezoekje aan het prachtig versierde kasteel Château des Ducs de Savoie.

Chambéry

Château de Miolans

Dit is een indrukwekkend kasteel in het Parc Naturel Régional du Massif des Bauges. In de 16e eeuw diende het als een gevangenis waar bekende mensen onder gruwelijke omstandigheden gevangen werden gehouden. Tijdens uw bezoek aan het kasteel kunt u alles leren over de geschiedenis van dit château. Naast dat deze plek zeer interessant is qua historie biedt het kasteel ook nog eens een mooi uitzicht.

Méribel

De Savoie is een waar walhalla voor skiliefhebbers. Door de ligging in de Franse Alpen is deze streek een ideale uitvalsbasis voor een wintersportvakantie. Het skidorpje Méribel bevindt zich bij het skigebied Les Trois Valleés. Dit gebied strekt zich uit over maar liefst 4 valleien en beschikt over 600 kilometer aan pistes. Dit is dus één van de grootste skigebieden ter wereld! Naast wintersport beoefenen kunt u hier ook prachtig wandelen of een bezoekje brengen aan Méribel zelf.

 

Uw verblijf in de Savoie

Een vakantie in de Savoie viert u op een vakantiepark van Villa Parcs! Het kleinschalige 4-sterren vakantiepark Parc Madeleine ligt in het centrum van Saint-François-Longchamp. Dit park biedt vele faciliteiten zoals skiverhuur, speelmogelijkheden voor kinderen en een smakelijk restaurant. Vanaf dit park staat u zo op de piste. Het park Soleige Vallandry ligt in het gelijknamige bergdorpje Vallandry. Dit dorp behoort tot het enorme skigebied Paradiski. Hier kunt u verblijven in een ruime accommodatie. Naast skiën kunt u hier ook paragliden of sledetochten maken. Beleef de Savoie op één van de vakantieparken van Villa Parcs!

Ontdek onze vakantieparken:

Ook interessant om te lezen: