Villa Parcs
skiën kinderen

Plezier op de piste: welk niveau past bij uw kind?

Winterpret voor de jongsten

Gaat u met het hele gezin op een actieve wintersportvakantie naar de Franse Alpen? Dan is het belangrijk om te weten welke skischolen er voor kinderen zijn en welke verschillen in niveaus hier aangeboden worden. De skischolen van de ESF kenmerken zich door rode pakken en het behalen van een "blanchot" of een "étoile". Bij de ESI vindt u skileraren in blauwe pakken en kunnen kinderen een "souris" of een "cristal" behalen. Hieronder lichten wij uit wat de verschillen in niveaus zijn en wat uw kind hier leert.

skiën

Petit Ours

Op dit niveau leren kinderen onder de vijf jaar hoe ze zelf hun ski's moeten aantrekken en hoe ze zich over vlak terrein kunnen bewegen. Naarmate de lessen vorderen leren kinderen glijden, gebruikmaken van een skilift en hun snelheid te controleren. Na afronding van dit niveau kunnen ze ook bochten maken en vlakke afdalingen maken. Kinderen ontvangen een "garolou" of een "souris blanche" (witte muis).

Ours Brun

Dit niveau is geschikt voor kinderen van 7 tot 12. Hier beginnen ze voorzichtig buiten de kinderweides te skiën. Ze leren steeds sneller te skiën en meerdere ploegbochten en sprongetjes te maken. Ze gebruiken steeds vaker hun ski's parallel en kunnen van het ene been naar het andere skiën. Na het afronden van dit niveau ontvangen kinderen een "flocon" of een "cristal international".

Eme étoile

Deze lessen komen in drie niveaus. Op niveau één kunnen kinderen eenvoudige bochten maken en hierbij rekening houden met anderen en met de omgeving. Op niveau twee kunnen ze skiën over bulten en kuilen, gecontroleerde geslipte bochten maken en de schaatspas uitvoeren. Op het derde niveau maken kinderen echte parallelle bochten en behouden hierbij hun balans. Ze bouwen snelheid op en maken gebruik van zigzagbewegingen. Na afronding van ieder niveau ontvangen ze een medaille.

 
skiën

Étoile de bronze

Kinderen leren op dit niveau om snelle (slalom)bochten te maken en hierbij aandacht te hebben voor hun omgeving. Bovendien maken ze kennis met het skiën op skicross-afdalingen, behouden ze hun balans op de piste en kunnen ze over lichte bulten springen. Hierna ontvangen ze een bronzen medaille.

Étoile d’argent

De volgende stap van Ski de Bronze. Op dit niveau leren kinderen zeer gecontroleerd en precies skiën. Ze maken steeds minder geslipte bochten en verfijnen hun stuur- en skistijl. Ze beginnen voorzichtig met het uitvoeren van hun eerste freestyle sprongen en nemen deel aan getimede afdalingen. Hierdoor krijgen ze ski-ervaring in meerdere soorten sneeuw. De afronding wordt beloond met een zilveren medaille.

Étoile d’or

Wanneer kinderen aankomen op dit niveau zijn ze bekwame skiërs. Ze kunnen zonder problemen skiën op diverse hellingen en in verschillende sneeuwcondities. Ze kunnen slaloms en bochten maken op diverse terreinen en skiën over pistes van verschillende kleuren. Ze kunnen zelfs een kleine reuzenslalom skiën en hierna meedoen aan competitieve lessen. Hier kunnen ze grotere slaloms skiën.

Beleef een onvergetelijke wintersportvakantie

Bent u enthousiast geworden over de skischolen in de Franse Alpen? Vier uw wintersportvakantie dan op een van de prachtige vakantieparken van Villa Parcs! Wij hebben twee parken in de Franse Alpen, Parc Madeleine heeft luxe chalets en appartementen met een directe ligging aan de pistes van het skigebied Grand Domaine. Op dit park kunt u ook ski's huren. Ons park Vallandry ligt in het gelijknamige bergdorpje in het enorme en gevarieerde skigebied Paradiski. Hier verblijft u in een authentiek chalet of appartement in de bergen. Wij verwelkomen u graag voor een skivakantie op een van onze parken!

Ontdek onze vakantieparken in de Franse Alpen:

Lees ook onze andere blogs: