Villa Parcs
Wielrennen Frankrijk

De hoogtepunten van wielrennen in Frankrijk

Wielrennen in de Franse Alpen; 5 highlights

Ga de uitdaging aan en klim naar grote hoogtes

"Wielrennen in de Franse Alpen, is dat niet alleen voor de echte professionals?", denkt u misschien. Zeker niet! U kunt ook heel eenvoudig zelf op wielrenvakantie in Frankrijk in de Alpen. Weet u alleen niet waar te beginnen? Geen zorgen, want wij helpen u op weg. Een goede uitvalsbasis voor fietsen in de Franse Alpen is Saint Francois Longchamp. Vanaf dit kleine dorpje kunt u verschillende tochten maken. In deze blog vertellen we over de absolute highlights van wielrennen in dit gebied in Frankrijk. Bent u er al klaar voor? 🚴

Les Lacets de Montvernier

Les Lacets de Montvernier betekent 'de veters van de Montvernier', en dat begrijpt u meteen als u deze beklimming van bovenaf ziet. De vele haarspeldbochten zorgen voor een 'veterpatroon' maar bovendien ook voor een spectaculaire beklimming. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,1%, in totaal 18 haarspeldbochten en een lengte van 3,4 kilometer staat u hier voor een flinke uitdaging. Maar dit pareltje is een van mooiste beklimmingen in de regio en mag u daarom zeker niet overslaan!

➡️  Gemiddeld stijgingspercentage: 8,1%
➡️  Lengte: 3,4 kilometer
➡️  Hoogtemeters: 277 meter

Wielrennen Frankrijk

Col du Chaussy

Heeft u de Les Lacets de Montvernier beklommen en nog energie over? Dan kunt u de weg vervolgen richting Col du Chaussy. Vanaf Montvernier is het nog iets meer dan 10 kilometer naar de top. Het zwaarste stuk heeft u na de haarspeldbochten achter de rug, want daarna klimt het gestaag omhoog met een stijgingspercentage op de meeste stukken van 6%, met soms een uitschieter naar 8%. In Montvernier bent u op een hoogte van 779 meter, waarna u uiteindelijk klimt naar een hoogte van 1534 meter. Met een schitterend uitzicht als beloning!

➡️  Gemiddeld stijgingspercentage: 6,8%
➡️  Lengte: 10,2 kilometer
➡️  Hoogtemeters: 755 meter

Col de la Madeleine

Misschien wel een van de bekendste beklimmingen én een echte Tour de France klassieker. Maar liefst 25 keer is deze al onderdeel geweest van de wielerwedstrijd. Des te meer reden om deze ook een keer zelf te fietsen! Wielrennen in de Franse Alpen is niet compleet zonder de Col de la Madeleine. Bereid u wel voor op een pittige klim, het gemiddelde stijgingspercentage is 7,7% over een lengte van totaal 19,6 kilometer, waarin u totaal 1520 hoogtemeters overbrugt. Eenmaal boven aangekomen kunt u uzelf bij het café trakteren op een welverdiend hapje en drankje!

➡️  Gemiddeld stijgingspercentage: 7,7%
➡️  Lengte: 19,6 kilometer
➡️  Hoogtemeters: 1520 meter

Wielrennen Frankrijk

Col du Grand Cucheron

Vanuit La Corbière begint de beklimming naar de Col du Grand Cucheron. Laat u niet misleiden door deze klim, want waar deze in het begin nog niet zo zwaar is, met stijgingspercentages van 3% tot 4%, is dit aan het eind wel anders. Vanaf de 6 kilometer, dit is halverwege, komt het stijgingspercentage eigenlijk niet meer onder de 8% en een gedeelte is dit zelfs 9%. Alleen op het eind wordt het weer wat beter met een percentage van 'slechts' 7%. Totaal is deze klim een lengte van 12 kilometer en klimt u 810 meter omhoog.

➡️  Gemiddeld stijgingspercentage: 6,7%
➡️  Lengte: 12 kilometer
➡️  Hoogtemeters: 810 meter

Alpe d'Huez

De Alpe d'Huez mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Ook al doet u maar één klim tijdens een wielrenvakantie in Frankrijk, laat het dan de legendarische Alpe d'Huez zijn. Deze klim gaat meteen fors van start met een percentage van 9%, en alleen op het eind wordt het minder steil. Het gemiddelde stijgingspercentage is dan ook 8% en de totale klim heeft een lengte van 13,9 kilometer. Aangezien deze berg bekend én berucht is zijn er vele wielrenners die de klim maken, u gaat zeker niet de enige zijn.

➡️  Gemiddeld stijgingspercentage: 8%
➡️  Lengte: 13,9 kilometer
➡️  Hoogtemeters: 1118 meter

Wielrennen in Frankrijk vanaf Parc Madeleine

Parc Madeleine is een 4-sterren vakantiepark gelegen in Saint Francois Longchamp. Dankzij de ligging aan de voet van de Col de la Madeleine is het de ideale locatie om te fietsen in de Franse Alpen. Wilt u een volledig verzorgde fietsvakantie boeken? Bekijk dan eens het arrangement 'Fietsen als een prof'. Als u dit arrangement boekt dan wordt er gezorgd voor 4 dagetappes, geselecteerd voor uw niveau, mét volledige fietsbegeleiding. U verblijft dan op basis van volpension dus over de maaltijden hoeft u zich ook geen zorgen te maken. Dé ideale manier om voor de volle 100% te genieten van wielrennen in de Franse Alpen!

 

Laat u ook inspireren door onze andere blogs ↓