Villa Parcs
De leukste steden in Frankrijk

De leukste steden in Frankrijk

De leukste steden in Frankrijk in de buurt van Villa Parcs

Villa Parcs heeft verschillende vakantieparken in Frankrijk. Zo hebben we parken in de Provence, Franse Alpen en Aquitaine. Onze vakantieparken zijn ideaal voor actieve vakanties, maar wist u ook dat er ook vele prachtige steden dicht bij onze parken liggen? Wij geven u tips over de leukste culturele tripjes in de buurt van Parc Madeleine, Vallandry, Domaine Castellane en Les Forges Villas.

 
Leukste steden

Steden vanaf Les Forges Villas

Les Forges Villas ligt op het Franse platteland. Vanaf Les Forges Villas kunt u de mooiste steden bezoeken. Hieronder hebben wij er twee uitgelicht, maar er zijn natuurlijk veel meer mooie steden die u kunt bezoeken vanaf ons villapark in Poitou Charentes. Denk bijvoorbeeld aan de historische stad Niort of de middeleeuwse plaats Parthenay. Er is altijd wel een mooie stad te vinden die aan uw wens voldoet tijdens uw vakantie bij Les Forges Villas.

Poitiers

Het pittoreske Poitiers is een stad in de buurt van uw kindvriendelijke vakantiepark. Tijdens uw bezoek kunt u veel beleven in het oude stadscentrum, die vol staat met oude gebouwen en pleinen, winkeltjes en restaurants. Als u in deze stad bent bezoek dan de Bapistère Saint-Jean. Deze kerk is uniek, omdat hij de oudste is van heel Frankrijk. Bezoek ook de Notre-Dame la Grande, die bekend staat om haar bijzondere Romaanse bouwstijl. Naast deze kerk ligt een grote overdekte markthal, waar veel streekproducten en souveniertjes te koop zijn. Het imposante stadhuis is al van ver te zien in Poitiers en kan daarom niet overgeslagen worden. Neem bijvoorbeeld een kijkje (gratis) in de balzaal. Wil u de geschiedenis van de stad ontdekken? Breng dan een bezoek aan Musée Sainte-Croix.

Bezienswaardigheden van Poitiers:

  • Bapistère Saint-Jean
  • Notre-Dame la Grande
  • Palais des Comtes de Poitou
  • Musée Sainte-Croix
  • Marché de Notre-Dame 
  • Square de la République
 
Poitiers

La Rochelle

La Rochelle is een havenstad aan de Atlantische Oceaan, in de buurt van Les Forges Villas. Gezien La Rochelle aan het water ligt kunt u een bezoek een de oude haven niet overslaan. Wandel langs de kades en neem af een toe een pauze op een van de vele terrassen. Vergeet niet om de middeleeuwse torens van La Rochelle te bekijken. Ook in de oude stad is er van alles te doen. Hier wandelt u langs grote villa's, het stadhuis, het huis van Henri II, het Palais de Justice en door de Les Halles de La Rochelle. Ondanks dat de St-Louis-kathedraal er van de buitenkant minder mooi uit ziet, is de binnenkant zeker een bezoekje waard vanwege de mooie glas in lood ramen en de schilderijen. Na een dagje cultuur snuiven kunt u tot rust komen op een van de vele stranden die La Rochelle rijk is.

La Rochelle

Steden vanaf Domaine Castellane

Castellane is zelf ook al een bezoek waard. Bezoek het Notre-Dame du Roc-kapel dat boven op de klif staat in Castellane. De wandeling duurt ongeveer een half uur en geeft u het mooiste uitzicht over Castellane. Het middeleeuwse dorpje heeft nog oude straatjes waar u heerlijk door heen kunt struinen. Tijdens uw wandeling loopt u langs de vestigingswallen, vijfhoekige toren en de Uurwerkpoort. Ook is Castellane rijk aan leuke winkeltjes en restaurantjes, zoals op het Marcel Sauvaireplein. Naast Castellane raden wij de volgende wij de volgende steden in de buurt van Domaine Castellane aan:

Moustiers-Sainte-Marie

Moustiers-Sainte-Marie wordt niet voor niets een van de mooiste dorpen van Frankrijk genoemd. Dit pittoreske plaatsje in de Provence is zeker een bezoek waard. Het dorp heeft een oude kapel boven op de heuvel. Als u het Notre-Dame-de-Beauvoirkapel wilt bezoeken denk dan aan stevige schoenen want het is een hele klim naar boven. U krijgt er wel een prachtig uitzicht voor terug. Het dorp is bekend om haar aardewerk dus het aardewerk museum is een aanrader. Het dorpje is ook ideaal voor een stadswandeling door de smalle steegjes en de mooie pleintjes. Als u er toch bent kunt u hier ook heerlijke streekproducten halen. Het dorp ligt aan de kloof Gorges du Verdon, waardoor het goed te combineren is met een boottrip naar de kloof en het stuwmeer.

Tips voor Gorges du Verdon:

🚗 Maak een road trip langs Point Sublime en Balcons de la Mescla.

🛶 Huur een boot, waterfiest of kano en ontdek de kloof.

🏊 Zwem in het helderblauwe Lac de Sante-Croix.

🏘 Bezoek dorpen rond om Gorges du Verdon zoals Aiguines of Trigance.

🚶Maak een wandeling, bijvoorbeeld de Sentier Martel wandeling.

🍴Geniet van een hapje en drankje op een van de terrassen.

Cannes

Iets verder dan Moustiers-Sainte-Marie ligt Cannes, bekend van het gelijknamige filmfestival. Cannes ligt vlak bij Nice aan de Côte d'Azur. Het oudste gedeelte van Cannes: Le Suquet is het middeleeuwse gedeelte van de stad. Hier kunt u uren rond struinen door de pittoreske straatjes. Wandel langs de 16e eeuwse Notre-Dame de l’Esperenance en bezoek Place de la Castre, het oude middeleeuwse kasteel midden in de stad. Ook kunt u heerlijk wandelen over de Boulevard de la Croisette die langs de kust ligt. Aan de boulevard liggen twee jachthavens waar u uw ogen uitkijkt, want er liggen veel luxe jachten. Na al het wandelplezier kunt u uitrusten op een van de terrasjes aan de boulevard. Cannes is ook de ideale plek om te winkelen, van locale markten tot desingerwinkels, Cannes in de buurt van Castellane heeft het allemaal.

Cannes

Steden vanaf Parc Madeleine en Vallandry

Onze parken Vallandry en Parc Madeleine liggen midden in de Franse Alpen in het skigebied Le Grand Domaine. De meeste gasten komen dan ook voor de wintersport. Omdat gasten niet snel denken aan een cultureel uitstapje vanaf deze locaties zijn wij hier om te helpen. Als eerste kunt u zich vermaken in de dorpen van onze parken. Vallandry is een gezellig bergdorpje met leuke restaurants, barretjes en winkels. Bezoek het Peisey-Nancroix Museum en ontdek de geschiedenis van de vallei of bekijk de waterverf expositie. Parc Madeleine ligt in het bergdorpje Saint Francois Longchamp. Breng tijdens uw verblijf bij Parc Madeleine een bezoekje aan de Eglise Saint Théodule kerk. Wij begrijpen dat u misschien niet alleen in het dorpjes zelf wilt verblijven, daarom raden wij de volgende steden aan:

Chambery

Chambery is een stad met een rijke geschiedenis in de Franse Alpen. De stad lag vroeger op een kruispunt van een belangrijke handelsroute en heeft daarom een rijk cultureel verleden. Dit is vooral te zien in de oude binnenstad, waar u onder andere een oud kasteel vindt dat gratis toegankelijk is. De meest bekende bezienswaardigheid van deze stad is de olifantenfontein; La Fontaine des Éléphants. Bezoek tijdens uw bezoek aan Chambery ook de Kathedraal Saint Francois de Sales waar schilderijen hangen van onder andere Sevesi en Vicario. Ook zijn er in deze stad verschillende musea te bezoeken, zoals een natuurmuseum en een museum over de geschiedenis van het gebied. Het is daarom echt een aanrader om tijdens uw vakantie in de Franse Alpen een stadswandeling te maken door de oude middeleeuwse binnenstad.

Chambery

Grenoble 

Op iets meer afstand van onze vakantieparken in Frankrijk, ligt aan de voet van de Franse Alpen; Grenoble. Maak tijdens uw bezoek een prachtige stadswandeling door het oude stadscentrum. U komt dan langs verschillende middeleeuwse gebouwen, een indoor markt en verschillende street-art kunstwerken. Als u in Grenoble bent sla dan de Bastille van Grenoble niet over. Dit oude fort ligt op de top van de Rachias-berg en heeft een fantastisch uitzicht over de stad. Wist u dat u bij helder weer zelfs de Mont Blanc kunt zien? Het fort kunt u op twee manieren bereiken, u kunt een wandeling maken van +- 45 minuten of u neemt de bekende kabelbaan. Museumliefhebbers kunnen Musée de Grenoble, Musée Dauphinois of Le Magasin bezoeken. Er is voor iedereen wel een interessant museum in Grenoble.

De leukste attracties van Grenoble

  • Bastille van Grenoble
  • Rachais-berg 
  • Musée de Grenoble
  • Musée Dauphinois
  • Le Magasin
  • Le Funiculaire de Saint-Hilaire du Touvet
  • Saint-Laurent Archaeological Museum
 
 

Benieuwd geworden naar onze vakantieparken? Bekijk ze hieronder⤵︎

Vier uw vakantie in Frankrijk bij Villa Parcs

Wordt u al enthousiast over al deze mooie steden? Boek dan een vakantie in Frankrijk bij Villa Parcs en bezoek vanaf onze parken de steden. Bij Villa Parcs hebben we verschillende overnachtingsmogelijkheden, zo kunt u verblijven in een chalet, villa of appartement. U kunt bij Villa Parcs met maximaal 10 personen overnachten. Tijdens uw vakantie kunt u meer dan alleen steden bezoeken, onze parken zijn ook ideaal voor wintersporters, outdoor liefhebbers en families. Wanneer boekt u een vakantie bij Villa Parcs in Frankrijk?

 
 

Laat u inspireren door onze andere blogs ⤵︎