Villa Parcs
Inpaklijst wandelvakantie

Inpaklijst wandelvakantie

De inpaklijst voor een wandelvakantie in Frankrijk; Wat neemt u mee?

U gaat op vakantie in Frankijk en gaat tijdens deze wandelen tijdens deze vakantie, maar wat moet u meenemen? U wilt natuurlijk niet te veel spullen mee nemen naar Frankrijk, daarom hebben wij voor u een inpaklijst gemaakt voor uw wandelvakantie in Frankrijk. 

inpaklijst wandelvakantie

Wandelkleding

Wandelkleding

Allereerst moet u er goed over nadenken welke kleding u mee wilt nemen. Dit is voor al afhankelijk van het weer, maar heeft u er ook bij stil gestaan dat het bijvoorbeeld in boven in de bergen veel kouder is dan in de dalen? Een tip van ons is om daarom laagjes aan te trekken, zodat u met gemak uw kleding kunt aanpassen naar de weersomstandigheden. Overweeg ook eens de aanschaf van een afritsbare broek, deze is ideaal voor bergwandelingen. Daarnaast is het voor warmere dagen handig om kleding mee te nemen die goed ademend zijn en snel drogen. En tijdens de regenachtige dagen dan is je poncho en regenpak uw beste vriend. Vergeet ook niet om handschoenen, muts en sjaals mee te nemen als er wintersweer voorspeld is. 

Een overzicht:

Een overzicht:

  • Berg- en/of wandelschoenen
  • Regenkleding
  • Broeken en shirts
  • Vesten en jassen
  • Winterkleding, o.a. handschoenen
  • Wandelsokken
 
paklijst wandelvakantie

Voor onderweg

Voor onderweg

Een van de eerste dingen die u mee moet nemen tijden het wandelen is eten en drinken. Neem bijvoorbeeld energierepen, koekjes, gedroogd fruit of chocolade mee. Qua drinken kunt u natuurlijk het makkelijkste water mee nemen, maar wilt u wat extra suiker voor onderweg neem dan een zoete drank mee. Misschien wel een van de belangrijkste dingen die u onderweg meeneemt tijdens het wandelen; uw rugzak. Kies altijd een rugzak die goed bij u pas. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoeveel u wilt nemen onderweg, maar ook is het belangrijk om een rugzak mee te nemen die comfortabel zit op uw rug. 

 
 Inpaklijst wandelvakantie

Documenten en Veiligheid

Documenten en Veiligheid

Zonder uw documenten komt u nergens. Vergeet daarom niet om uw paspoort mee te nemen. Ook uw rijbewijs, bankpas en/of creditcard is handig om mee te nemen. Daarnaast is het ook altijd handig om contant geld mee te nemen. Omdat u natuurlijk veilig uw eind bestemming wilt bereiken hebben wij ook een aantal dingen die u mee kunt nemen voor uw eigen veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan een kompas, gps apparaat of een kaart van de omgeving. Maar denk ook aan een EHBO set met onder andere blarenpleisters, muggenrepellent en eventuele medicijnen. 

 
wandelvakantie meenemen

Overige producten

Overige producten

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die u mee kunt nemen op wandelvakantie in Frankrijk. Denk bijvoorbeeld aan een zonnebril voor zonnige dagen en een regenhoes voor uw rugzak voor de minder mooie dagen. Tijdens uw wandeling komt u vast langs de mooiste dingen, vergeet daarom niet uw camera met reserve batterijen mee te nemen. Natuurlijk kunt u ook fotograferen met uw telefoon, maar vergeet dan niet om een powerbank mee te nemen. Wilt u dieren spotten onderweg? Neem dan uw verrekijker mee. Wilt u leren over de flora en fauna? Kijk dan of er gidsen verkrijgbaar zijn over uw wandelgebied.

 

Swipe voor meer foto's

Na een hele dag wandelen wilt u natuurlijk heerlijk uitrusten in een comfortabele chalet. Kies daarom voor een van de parken van Villa Parcs. Wij hebben drie verschillende parken verdeeld over Frankrijk. Elk park ligt in een unieke wandel omgeving en bieden comfortabele chalets, appartementen en villa's aan waar u heerlijk kunt bijkomen en nagenieten van de meest mooie wandelingen. Parc Madeleine en Vallandry liggen in de Franse Alpen en Les Forges Villas ligt in het prachtige Nouvelle-Aquitaine. Naast wandelen bieden alle locaties nog veel meer leuke sporten zoals fietsen, wintersport en nog veel meer. 

 
 

Lees ook onze andere blogs⤵︎