Villa Parcs
Streekgerechten savoie

Streekgerechten in Savoie

De lekkerste streekgerechten in Savoie

Tijdens uw vakantie in Savoie, Frankrijk wilt u natuurlijk ook typische streekgerechten proeven. Nu kent u natuurlijk de typische Franse gerechten zoals escargots, boeuf borguignon en ratatouille. Maar kent u ook al de volgende gerechten uit Savoie?

 
Streekgerechten Savoie

Kaasfondue

Tijdens uw vakantie in Savoie kunt u de kaasfondue niet overslaan. Een typische kaasfondue wordt in deze regio gemaakt met de volgende kazen: Comté de Savoie, Beaufort, Tomme de Savoie en Emmentaler. Deze kazen worden warm gehouden in een Caquelon, dit is een ditwandige pakn die ingesmeerd wordt met knoflook. Deze pan zorgt ervoor dat de kaas niet stolt. Bij een kaasfonue drinkt u een heerlijke witte wijn zoals een Apremont. 

 

Raclette

Vrij vertaal betekend raclette schaven of schapen, maar ook is het de kaassoort die in dit typische Savoise gerecht wordt gebruikt. Bij een raclette wordt een ronde kaas door de helft gesneden en aan een kant verwarmd. Dit wordt gedaan doormiddel van vuur, een oven of een speciaal raclette-toestel. De gesmolten kaas wordt van het stuk kaas afgeschapen en wordt geserveerd met verschillende ingredienten zoals aardappels, augurken of fijne vleeswaarden zoals ham of salami. Bij dit heerlijke gerecht drinkt u een heerlijke witte wijn. 

 
Streekgerechten Savoie

Tartiflette

Een ander typisch streekgerecht uit de Savoie is de tartiflette. Dit ovengerecht bestaat onder andere uit aardappelen, reblochonkaask, spekjes en uien. Het gerecht is ontstaan doordat de kaasboeren de reblochonkaas populair wouden maken. Tegenwoordig is dit gerecht vooral populair bij de après-skigerecht.

 

Berthoud

Berthoud is een berechtdat bestaat uit abondance kaas, knoflook, nootmuskaat, rode en witte Savoie wijn. Dit gerecht wordt gemaakt in een oven en wordt gegeten met stukjes brood of in de schil gekookte aardappelblokjes. Daarnaast wordt het vaak ook geserveerd met een salade en fijne vleeswaren. Bij dit gerecht wordt vaak een witte Savoie wijn gedronken.

 

Farcement

Farcement is een klassiek boeren gerecht uit de Savoie. Dit gerecht bestaat uit varkensvlees, aardappelen en gedroogte vruchten zoals pruimen en rozijnen. Vroeger werd dit gerecht vooral op de zondagen gegeten. Het gerecht werd dat voor de mis voorbereid en was klaar als de mis over was. Dit gerecht is tegelijk stevig als zoet. Bij dit gerecht pas een heerlijke lokale rode wijn uit Savoie!

 
Streekproducten Savoie

Vier uw vakantie in Savoie bij Villa Parcs

Bent u enthousiast geworden door al deze lekkere streekgerechten van Savoie? Boek dan een vakantie naar deze prachige regio. Bij Villa Parcs hebben wij twee parken in deze regio, waarvan uit u de lekkerste gerechten kunt proeven. Verblijf op Parc Madeleine in Saint Francois Longchamp of Soleige Vallandry in skigebied Paradiski. Op deze parken huur u comfortabele appartementen of luxe chalets voor maximaal 16 personen. Naast dat u heerlijk kunt eten in de omgeving kunt u ook vanaf onze parken wintersporten, fietsen, survivallen, kanoën en vissen. Kortom, er is veel te doen vanaf onze vakantieparken. Wanneer mogen wij u verwelkomen?

 
 

Laat u inspireren door onze andere blogs ⤵︎