Villa Parcs
Fietsroute

De leukste wandel- en fietsroutes Franse Alpen

De leukste wandel- en fietsroutes Franse Alpen

Frankrijk is een ideaal land voor fietsers en wandelaars. Zo liggen er door heel Frankrijk 22.800 km aan fietsroutes en 

Lac de la Grande Léchère

Vanuit Saint-François-Longchamp kunt u een ronde wandelen richting Lac de la Grande Léchère. Dit meer ligt halve wege de route en is een ideal tussenstop op de 11,9 km lange wandelroute in Frankrijk. In het juiste seizoen kunt u bij dit meer wilde frambozen, aarbeien en bosbessen plukken. Deze wandelroute bestaat deels uit wandelpaden, maar ook utit onverharde wegen. 

➡️ De afstand: 11,9 km

➡️ Gemiddelde tijd: 03:30 uur

➡️ Hoogste punt: 1.720 m

Wandelen in Frankrijk

La crête – Le Cheval Noir

Vanaf Saint-François-Longchamp kun je ook richting La crête – Le Cheval Noir. Deze route bestaat voornamelijk uit onverharde wandelpaden. Voor deze route door de prachtige Franse Alpen heeft u een goede conditie vereist. Onderweg heeft u de mooiste uitzichten op de bergen van de Franse Alpen.

➡️ De afstand: 10,4 km

➡️ Gemiddelde tijd: 04:11 uur

➡️ Hoogste punt: 2.770 m

Wandelroute Alpen

Lac Blanc

Een andere mooie wandelroute in de Franse Alpen is de route Lac Blanc. Deze route start in Saint-François-Longchamp en bestaat uit voornamelijk goed begaanbare wandelpaden. De route is in totaal 5.52 km en brengt u naar het prachtige meer.

➡️ De afstand: 5,52 km

➡️ Gemiddelde tijd: 02:06 uur

➡️ Hoogste punt: 2.150 m

wandelroute

Tips voor tijdens het wandelen in de Franse Alpen

Doe voordat u gaat wandelen stevinge schoenen aan. Een deel van de route is onverhard en ook gaan de routes de bergen op en af, dus goede schoeisel is gewenst. Het weer in de berg kan omslaan, denk er daarom aan om verschillende lagen kleding aan te doen, zodat je altijd wat aan en uit kan trekken bij het veranderende weer. Neem ook altijd voldoende eten en drinken mee als u gaat wandelen in de Franse Alpen of zoek vooraf goed uit waar u kan stoppen voor wat vers eten of een drankje. Ga altijd goed voorbereid wandelen in de Alpen.

Vanaf deze vakantieparken van Villa Parcs fiets u de mooiste fietsroutes van de Franse Alpen ⤵︎

Fiets de mooiste fietsroutes in Frankrijk vanaf Villa Parcs

Wordt u enthousiast van al deze mooie fietsroutes in Frankrijk? Boek dan een vakantie bij Villa Parcs in de Franse Alpen en fiets vanaf onze locaties al deze mooie routes. Parc Madeleine ligt in het centrum van Saint Francois Longcham. Dit park heeft zowel luxe chalets als appartementen voor maximaal 12 personen. Soleige Vallandry ligt in het skigebied Paradisk. Hier kunt u vakantieappartementen huren voor maximaal 16 personen. Naast dat u vanaf onze parken de mooiste fietsroutes kunt afleggen, kunt u ook wandelen, mountainbiken, survivallen, kanoën en vissen, kortom u hoeft zich geen moment te vervelen. Wanneer mogen wij u verwelkomen?

Lees ook onze andere blogs⤵︎