Villa Parcs
Actieve vakantie Frankrijk gezin

Actieve vakantie Frankrijk met gezin

Actieve vakantie met het gezin

Avontuurlijke bestemmingen op meerdere plekken in Frankrijk

Zijn u en de kids lekker sportief aangelegd? En houden jullie wel van een beetje avontuur op vakantie? Bij Villa Parcs zit u dan precies goed voor een actieve en avontuurlijke vakantie met het gezin in Frankrijk. De berg op fietsen, van de berg af skiën, een lange wandeling maken, wat jullie favoriete activiteit ook is wij hebben de perfecte bestemming. Terwijl u samen dingen onderneemt maakt u herinneringen waar u nog vaak aan terug zult denken. Die ene actieve familievakantie in Frankrijk wordt misschien wel de beste vakantie ooit! Kunt u nu al niet wachten wat er allemaal te doen is? Wij vertellen u in deze blog over de verschillende sportieve activiteiten op onze bestemmingen in Frankrijk. 

Fietsen 🚴

Heeft u als wielrenner altijd al eens een van de klassiekers van de Franse Alpen willen fietsen? Vanaf Parc Madeleine kunt u de Col de la Madeleine beklimmen. Deze pas is maar liefst 25 keer opgenomen in de Tour de France en dus een absolute klassieker. Niet alleen wielrenners komen overigens graag naar de Alpen, ook voor mountainbikers is het een waar paradijs. Gaat u als gezin liever fietsen op wat vlakker terrein? Dan biedt het uitgebreide fietsnetwerk in Poitou-Charentes u ook genoeg uitdaging.

Wintersport ⛷️

Behalve voor fietsliefhebbers zijn de Franse Alpen natuurlijk ook dé bestemming voor een wintersportvakantie. Verblijft u in een chalet of appartement bij Parc Madeleine dan stapt u vanuit de accommodatie zo de piste op. Dit vakantiepark ligt namelijk midden in het populaire wintersportgebied Le Grand Domaine. Perfect voor een actieve (wintersport) vakantie met kinderen! Verblijft u bij Domaine Castellane? Dan zijn er ook meerdere populaire skigebieden binnen een uur te bereiken.

Wintersport Frankrijk

Wandelen 🥾

Wandelen op vakantie, een fijne manier om meer van de omgeving te zien. Wandelen in de bergen, daarvoor moet u in de Alpen zijn. Onderweg wordt u beloond met de mooiste uitzichten, dat is het klimmen meer dan waard! Een andere prachtige plek om te wandelen is de Gorges du Verdon. Gorges du Verdon, horen we u denken? Ja, want behalve watersporten zijn er ook prachtige wandelingen te maken. Wilt u vanaf ons vakantiepark Les Forges Villas gaan wandelen? Lees dan onze blog over de 5 mooiste wandelroutes in Poitou-Charentes.

Watersporten 💦

Dé plek voor een actieve vakantie met kinderen op het water in Frankrijk is toch wel de Gorges du Verdon. Door deze 25 kilometer lange kloof loopt de azuurblauwe rivier de Verdon. De kloof vanaf het water verkennen is mogelijk met een kano, kajak, waterfiets of motorbootje. Deze worden op verschillende plekken verhuurd. Ervaar de Gorges du Verdon vanuit een ander perspectief op het water, en kom erachter hoe steil de rotswanden nu echt zijn. De echte avonturiers kunnen ook kiezen voor raften, de stroomversnellingen zorgen voor genoeg uitdaging!

Gorges du Verdon

Klimmen 🧗

Bent u de indoor klimhal in Nederland wel een keer zat? Kom dan klimmen in Frankrijk! Deze uitdagende sport staat zeker weten garant voor een avontuurlijke vakantie met het gezin. Klimmen kunt u doen in de omgeving van Gorges du Verdon of in de Alpen. Voor elk niveau, of u nu beginner of meer gevorderd bent, is er een leuke route te vinden. 

Paardrijden 🐎

Wellicht niet de eerste activiteit waar u aan denkt, maar als u van dieren houdt wel een hele leuke! Bovendien hoeft u echt niet ervaren te zijn, ook als beginner kunt u een paardrijtocht maken in Frankrijk. Het Franse platteland rondom Les Forges Villas leent zicht uitstekend voor prachtige tochten. Rijd langs rivieren, eeuwenoude kastelen en door valleien. De spierpijn de volgende dag neem u toch voor lief? Want een magische rit op de rug van een paard maakt uw vakantie compleet!

Vakantie bij Villa Parcs

Onze luxe en kleinschalige vakantieparken liggen op verschillende bestemmingen in Frankrijk. Bij Parc Madeleine boekt u een chalet of appartement in Saint François, in de Franse Alpen. In Castellane, op een steenworp afstand van de Gorges du Verdon, wordt er hard gewerkt aan de realisatie van Domaine Castellane. Tot slot ontdekt u het authentieke Frankrijk tijdens een verblijf bij Les Forges Villas, midden op het Franse platteland. Welke bestemming kiest u voor een actieve vakantie in Frankrijk met het gezin? 

Laat u inspireren door onze andere blogs ↓