Villa Parcs
Le Grand Domaine skigebied

De 8 leukste skipistes van Le Grand Domaine

Skipistes in Le Grand Domaine

Skiën en snowboarden: dat is toch het mooiste wat er is? Het bezorgt u een heerlijk gevoel van vrijheid, wanneer u op hoge snelheid de berg af roetsjt en tegelijkertijd het adembenemende uitzicht in u opneemt. De gezonde frisse lucht in de Alpen en het zonnetje op uw gezicht maken de beleving helemaal compleet. Een wintersport in de Franse Alpen: wij raden het iedereen aan! En dan vooral een skivakantie in het uitgestrekte en populaire skigebied Le Grand Domaine, met bekende dorpjes als Valmorel en Saint François Longchamp. Het skigebied bevindt zich aan beide zijden van de beroemde Col de la Madeleine. 

Benieuwd naar de leukste skipistes in het Valmorel en Saint François Longchamp skigebied? Wij zetten 8 skipistes voor beginners en gevorderden voor u op een rij.

 
 
Skigebied Valmorel
 
 

Le Grand Domaine skigebied

Het laagste punt bevindt zich op 1250 meter. De hoogste toppen van dit skigebied zijn 2550 meter hoog.

 

Perfect voor beginners

Het skigebied beschikt over 25 km groene piste en maar liefst 90 km blauwe piste

 

Maar ook voor gevorderden

De 35 km rode piste en 15 km zwarte piste bieden genoeg uitdaging aan de gevorderde wintersporter.

 

🟢 Le Soleil - Groen - Beginners

Le Soleil is een groene piste in het Saint François Longchamp skigebied. De piste is uitstekend voor beginnende wintersporters en kinderen. De kwaliteit van de groene pistes, waaronder ook deze, is hoog. Le Soleil is misschien wel een van de beste groene pistes van de Alpen! De piste is gelijkmatig: nergens te vlak en nergens te steil.

🔵 Le Mollaret - Blauw - Beginners

Parallel aan Le Soleil loopt de blauwe piste Le Mollaret. De blauwe piste is iets steiler, maar nog steeds prima te doen voor beginners en kinderen. Le Mollaret bevindt zich dus ook in het Saint François Longchamp skigebied en slingert onder de stoeltjeslift Mollaret door. 

🔵 La Madeleine - Blauw - Beginners

La Madeleine is een prachtige blauwe piste op de Col de la Madeleine, de berg die bekend is van de Tour de France. De piste begint breed, loopt vervolgens door de bossen en eindigt onderaan de stoeltjeslift Madeleine. Net zoals Le Mollaret is deze blauwe piste ideaal voor beginnende skiërs of snowboarders.

Valmorel skigebied

🔵 La Grande Combe - Blauw - Beginners

Vanaf het Saint François Longchamp skigebied kunt u skiën naar het Valmorel skigebied. Via de blauwe piste La Grande Combe steekt u over naar het iets uitdagendere skigebied in Valmorel. Zo ontdekt u beide kanten van de Col de la Madeleine. En we verklappen het alvast: het is er prachtig!

🔴 Col du Mottet - Rood - Gevorderden

Zoals we al zeiden bieden de toppen boven het dorpje Valmorel iets meer uitdaging voor de gevorderde skiër of snowboarder. Hier bevinden zich meerdere rode pistes, waaronder de Col du Mottet, de absolute must in Valmorel. Deze piste start op een van de hoogste punten van het Le Grand Domaine skigebied: op 2403 meter. Via de Col du Mottet en later de Combe du Mottet komt u terecht bij een gezellige berghut.

🔴 Reverdy - Rood - Gevorderden

Toch vindt u rode pistes niet alleen in het Valmorel skigebied. Ook boven het dorpje Saint François Longchamp kunt u de uitdaging opzoeken. Vanaf het hoogste punt slingeren de twee meest uitdagende pistes naar beneden. De rode Reverdy is een mooie afdaling met een adembenemend uitzicht over het dal. Tip: doe deze afdaling in de ochtend, want dan is de sneeuw op haar best.

Skigebied Le Grand Domaine

🔴 Samourai - Rood - Gevorderden

Ook de Samourai is een geliefde piste onder gevorderde wintersporters. Vanaf een hoogte van 2270 meter gaat u op volle snelheid richting het dal. Deze piste ligt hoog op de berg, waardoor de sneeuw vaak nog in goede conditie is. Durft u de Samourai te trotseren?

⚫ La Lauzière - Zwart - Gevorderden

Dit is hem dan: dé piste voor de echte daredevils. Dit is de meest uitdagende piste van het skigebied. Zwart staat dan ook voor moeilijk. Begint u net met skiën of maakt u een tocht met uw kinderen? Dan raden we deze piste liever af. Maar wanneer u echt even een kick wilt ervaren en keihard naar beneden wilt glijden: absoluut doen!

Le Grand Domaine skigebied: meer dan alleen skiën

Bovenstaande pistes mogen dan wel onze favorieten zijn in het skigebied van Valmorel en Saint François Longchamp, er zijn nog veel meer pistes te vinden. En er is nog meer dan dat, want een skivakantie is natuurlijk méér dan alleen skiën. Wat dacht u van warme chocolademelk, glühwein, jägertee en apfelstrudel? In het skigebied zijn genoeg leuke skihutten waar u even heerlijk kunt uitrusten in de zon.

 

Verblijven bij Parc Madeleine in Saint François Longchamp

Tijdens uw vakantie in Le Grand Domaine heeft u natuurlijk een uitvalsbasis nodig om heerlijk te ontspannen na een dagje op de ski’s of het snowboard. Parc Madeleine bevindt zich in Saint François Longchamp, direct aan het skigebied. Het resort biedt luxe appartementen voor 4 tot 10 personen en vrijstaande chalets voor 6 tot 12 personen. Vanaf uw appartement of chalet staat u zo op de piste! Bij Parc Madeleine boekt u niet alleen uw verblijf: wij staan ook voor u klaar op het gebied van skilessen, skimateriaal en skipassen. Bovendien bieden wij een overdekte parkeerplaats, skilockers, broodjesservice en een gezellig restaurant, ook wel de huiskamer van het resort.

Bent u al klaar voor een onvergetelijke vakantie in de Franse Alpen? In het skigebied van Le Grand Domaine beleeft iedereen een leuke tijd: beginners, gevorderden en zelfs degene die niet de piste op gaan. Parc Madeleine biedt uw ideale uitvalsbasis. Waar wacht u nog op? Boek snel en laat het aftellen tot uw wintersport beginnen!

 

Laat u inspireren door onze andere blogs ↓