Villa Parcs
Wintersport Saint Francois Longchamp

6 redenen voor wintersport in Saint François Longchamp

6x waarom wintersport in Saint François Longchamp

Vroeg uit de veren, ontbijten met verse broodjes, skikleding aan, ski’s of snowboard mee en op naar de skilift. Klaar voor een heerlijke dag op de piste! Kunt u ook niet wachten om af te reizen naar de bergen voor een onvergetelijke skivakantie, maar twijfelt u nog over uw precieze vakantiebestemming? Ga dan voor Saint François Longchamp: een veelzijdig en gezellig skidorp in de Franse Alpen. Samen met het bekende skioord Valmorel vormt Saint François Longchamp het skigebied Le Grand Domaine. Wij geven u 6 redenen waarom u voor uw skivakantie voor Saint François Longchamp moet kiezen.

Saint Francois Longchamp
 
 

✦ Speciaal gericht op families

Uw ontvangst in Saint François Longchamp, de georganiseerde activiteiten, de accommodaties en de infrastructuur: alles is in dit Franse dorp gericht op families en kinderen. Saint François Longchamp draagt dan ook niet voor niets het label ‘Familie Plus’, een label dat garant staat voor een dienstverlening die zich speciaal richt op families. Bovendien is het skigebied Le Grand Domaine erg overzichtelijk met leuke en eenvoudige pistes én moderne en veilige skiliften. Een perfect gebied voor families dus! En last van feestende jongeren in de drukke après-ski? Dat valt reuze mee in Saint François Longchamp.

✦ Verbonden met Valmorel (Le Grand Domaine)

Het skigebied van Saint François Longchamp is verbonden met de populaire wintersportplaats Valmorel. Samen vormen ze het skigebied Le Grand Domaine met in totaal 165 km aan piste (90 skipistes), 50 skiliften, een hoogteverschil van 1300 meter, speelzones met een snowpark en nog véél meer. Bent u een beginnend wintersporter of juist al erg gevorderd? Voor iedereen zijn er geweldige pistes te vinden! Le Grand Domaine bevindt zich aan beide zijden van de Col de la Madeleine, die vooral bekend is vanwege de wielrenetappes in de Tour de France.

 
Parc Madeleine

✦ Perfecte locatie in skigebied

Saint François Longchamp heeft een ideale locatie, direct aan het skigebied Le Grand Domaine. Vele accommodaties in dit dorp bieden dan ook ski in & ski out, zo ook Parc Madeleine van Villa Parcs. Vanuit uw ski appartement of chalet staat u zo op de piste. Eerst een half uur in de skibus? Nee hoor, dat is niet nodig tijdens een skivakantie in Saint François Longchamp. Het ski- of snowboardplezier kan zo snel mogelijk beginnen!

✦ Grootse en adembenemende panorama’s

Boven uitgestapt uit de skilift? Sjoef dan niet meteen naar beneden, maar neem even een momentje om het panoramische uitzicht in u op te nemen. De prachtige wit besneeuwde toppen die afsteken tegen een strakblauwe lucht (wanneer u geluk heeft), het is werkelijk prachtig! Of wanneer het bewolkt is en de bergtoppen boven de wolken uit pieken: ook een wonderschoon gezicht. Vanaf het skigebied van Saint François Longchamp kunt u de Mont-Blanc en de gletsjer van L’Étendard bewonderen. 

 
Sledehonden

✦ Meer dan alleen skiën

Saint François Longchamp biedt véél meer dan alleen skiën en snowboarden. Er zijn genoeg alternatieven! Wat dacht u van sneeuwschoenwandelen, rodelen of langlaufen? Een echte aanrader in Saint François Longchamp is een hondensledetocht met prachtige husky honden. Is dat dan niet zielig voor de honden? Nee, want de husky’s willen juist het allerliefst hun energie kwijt! Verder kunt u in Saint François Longchamp ook heerlijk ontspannen in de spa, het Centre de Balnéôtherapie, of cultuur snuiven en local food proeven. Ideaal wanneer u wel de wintersportsfeer wil proeven, maar liever niet de ski’s of het snowboard onderbindt.

✦ Eenvoudig te bereiken

Skiën in Saint François Longchamp is niet alleen leuk, het Franse skidorp is ook nog eens zeer gemakkelijk bereikbaar. Neem de A43 de Maurienne vallei in, volg deze weg tot het dorpje La Chambre en klim hier via de beroemde bergpas Col de La Madeleine omhoog. Een eenvoudige, aangename en mooie bergweg. Saint François Longchamp ligt op 2 uur rijden van Lyon en Genève en op ongeveer 90 km van de luchthaven Chambéry. 

Parc Madeleine in Saint François Longchamp

Swipe en ontdek ons luxe 4-sterren resort in Saint François Longchamp →

 

Inmiddels al overtuigd om voor een wintersport in Saint François Longchamp te gaan? Dan heeft u alleen nog een goede uitvalsbasis nodig. Parc Madeleine, het enige 4-sterren park in Saint François Longchamp, is dat. Hier verblijft u in een vrijstaand chalet of een comfortabel ingericht appartement. En uw skipas? Die kunt u bij Parc Madeleine eenvoudig en tegen een lagere prijs bij boeken. Ook helpen de medewerkers u graag bij het vinden van passend skimateriaal en eventuele skilessen. Uw auto parkeert u in de overdekte parkeerplaats en uw skimateriaal bergt u veilig en droog op in de skilockers.

 

Laat u inspireren door onze andere blogs ↓