Villa Parcs
wintersport saint françois longchamp

Wintersport voor het hele gezin

Kindvriendelijk skigebied in Saint-François-Longchamp

Wanneer u met kinderen op wintersport gaat kan het een uitdaging zijn om hier een geschikt, kindvriendelijk gebied voor te vinden. Het prachtige en ruime skigebied Saint-François-Longchamp vormt samen met het naastgelegen skigebied Valmorel het gebied Le Grand Domaine. Dit skigebied heeft het label "Famille Plus". Dit houdt in dat het gebied geschikt is voor kinderen. Hierbij wordt er onder andere gekeken naar kindvriendelijke accommodaties, animatie en activiteiten. Dit skigebied heeft een hoge ligging en is hierdoor een sneeuwzeker gebied met brede pistes op verschillende niveaus. Hieronder lichten wij een aantal accommodaties uit die geschikt zijn voor een wintersportvakantie met kinderen.

skiën

Pistes voor kinderen

Saint-François-Longchamp beschikt over veel oefenweides, funslopes en groene pistes. Deze zijn vrij vlak en ideaal voor beginnende skiërs. Ook zijn er eenvoudige pistes die speciaal voor kinderen zijn bedoeld, deze route bestaat uit leuke voorwerpen, zoals tunneltjes en ballen die de kinderen kunnen aantikken tijdens het skiën. Ook de mascotte Goupy de vos loopt soms door het skidorp heen. Er is een skischool voor kinderen aanwezig, elke skileraar spreekt Engels en een enkele Nederlands. Als er genoeg sneeuw ligt wordt er een snowpark gemaakt. Wanneer u bent uitgeskiet, kunt u heerlijk ontspannen in het zwembad van le Centre de Balneotherapie. Hier kunt u relaxen in het bubbelbad, de stoomruimte of de sauna.

wintersport

Kindvriendelijke activiteiten

Voor kinderen die nog te jong zijn om te gaan skiën is er een kinderopvang. Hier kunt u uw kindje na de lunch, of aan het einde van uw actieve dag weer ophalen. Ook is er een kinderland in het dorp voor de kleintjes. Veel pistes komen uit in dit dorp, hierdoor kunt u tussendoor even gaan kijken of de kinderen zich nog vermaken. Er is een speelweide aanwezig waar kinderen spelenderwijs leren skiën. Ook worden er iedere dag kinderfilms getoond in de bioscoop naast het Office du Tourisme. Overige activiteiten die geschikt zijn voor kinderen zijn de rodelbaan en een Yooner. Dit is een stoeltje dat is bevestigd aan een enkele ski, hiermee kunt u de berg af racen.

wintersport

Pisteur van de dag

Wanneer uw kind wat ouder is en zelfstandig een blauwe piste af kan skiën of snowboarden is het leuk om uw kind aan te melden als pisteur van de dag. Kinderen mogen dan helpen met het openen van de pistes. Ze mogen in de ochtend als eerste de piste op en controleren of alle paaltjes goed staan. Zo kunnen ze zelf ervaren hoe het is om op de piste te werken. Ook krijgen ze een coole walkie talkie waarmee ze aan het basisstation kunnen vermelden dat alles gecontroleerd is. Een andere leuke tip voor oudere kinderen is het huren van een e-fatbike om de bergen te verkennen voor de pistes opengaan.

Een wintersportvakantie bij Villa Parcs

Een actieve wintersportvakantie voor het hele gezin viert u bij Parc Madeleine, één van de parken van Villa Parcs. Het kleinschalige 4-sterren vakantiepark Parc Madeleine ligt aan de rand van het kindvriendelijke skigebied Le Grand Domaine. Hier kunt u verblijven in een luxe chalet of een ruim appartement. Dit park heeft vele faciliteiten, zoals een speelhoek voor kinderen, broodjesservice en een heerlijk restaurant. Wanneer u verblijft bij Parc Madeleine kunt u naast wintersport ook boogschieten, minigolfen en tennissen. Beleef uw wintersportvakantie in de Franse Alpen bij Villa Parcs!

Ontdek Parc Madeleine

 

Lees onze andere interessante blogs: